Délegyháza

Önkormányzat

Hírdetmény földtulajdonosi gyűlésről

Hirdetmény

Alulírott Józsa Károly, mint a Kiskunlacháza és Környéke Földtulajdonosi Közösség közös képviselője, a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló 1996. évi L V. törvény (a továbbiakban: Vtv.), valamint a hatályos Működési Szabályzat vonatkozó rendelkezései alapján a tulajdonosi közösség

földtulajdonosi gyűlését

ezúton összehívom.

A földtulajdonosi gyűlés helye: 2340 Kiskunlacháza, Szetiványi úti major(Faház)

A földtulajdonosi gyűlés időpontja:  2024. május 30. 10.00 óra

Napirendje:

1.) A tulajdonosi közösség 2021-2022-2023. évi pénzügyi beszámolójának megtárgyalása és elfogadása

A földtulajdonosi gyűlésen a vadászterületen igazoltan földtulajdonnal rendelkezők, illetve ilyen személyek írásba foglalt meghatalmazással meghatalmazott képviselői vehetnek részt. Amennyiben a földtulajdonos nem személyesen tesz jognyilatkozatot, úgy a képviselőjének adott meghatalmazás tartalmának meg kell felelnie a 14/2016. (III. 2.) FM rendelettel, valamint a 41/2016. (VI. 22.) FM rendelettel módosított 79/2004. (V. 4.) FVM rendelet (a a továbbiakban: Vhr.) 15. számú mellékletében meghatározott kötelező adattartalomnak, valamint a Törvény könyvről szóló 2013. évi V. tv. (Ptk.) 6:ll-6:17.§-aiban foglaltaknak is.

Állami tulajdonú földterület esetén a vadászati joggal kapcsolatos eljárásokban meghatalmazásnak minősül a vagyonkezelési szerződésbe foglalt, vadászati joggal összefüggő képviseletre vonatkozó meghatalmazás, amely a meghatalmazott által bemutatott, a képviselettel érintett állami földterületek listájával együtt érvényes.

A meghatalmazás csak a tulajdonjog igazolására vonatkozó dokumentumokkal együtt érvényes.

A vadászterületnek minősülő ingatlan tulajdonjoga igazolásaként - ez vonatkozik a személyesen megjelenő földtulajdonosokra és a meghatalmazást aláíró, és magukat meghatalmazottal képviseltető földtulajdonosokra is - el kell fogadni:

a) az ingatlan tulajdoni lapjának hiteles másolatát;
b) az ingatlan tulajdonjogának földhivatali bejegyzéséről szóló határozat eredeti vagy közjegyző által hitelesített másolati példányát;
c) az ingatlanügyi hatóság (a továbbiakban: FÖMI) által papír alapon vagy elektronikus adathordozón kiadott földkönyvet vagy tulajdonosi adatokkal kiegészített földkönyv kivonatot;
d) az ingatlanügyi hatóság által papír alapon vagy elektronikus adathordozón kiadott, a tulajdonosok nevét, tulajdoni hányadát, a földrészletek helyrajzi számait, valamint azok területét hektárban tartalmazó összesítőt;
e) az ingatlan-nyilvántartási adatbázishoz adatátviteli vonalon való csatlakozással számítógépes hálózaton történő adatlekéréssel történő helyszíni adatbemutatást, vagy a tulajdoni lapról elektronikus formában szolgáltatott nem hiteles másolat helyszíni bemutatását.

Nem tekinthető érvényesnek a meghatalmazás, ha nem felel meg a fenti előírásoknak. Ha ugyanazon földterületre több meghatalmazás került kiállításra és azok érvényességét a regisztráció során nem lehet egyértelműen meghatározni, az adott földterületre vonatkozó összes meghatalmazást érvénytelennek kell tekinteni.

Felhívjuk a tisztelt érintettek figyelmét, hogy a földtulajdonosi gyűlést megelőzően a jelen hirdetményben megjelölt időpontban zajlik a regisztráció, amelynek keretében a közös képviselő által kijelölt regisztrációs bizottság minden szavazni kívánó, a regisztráción megjelenő személy esetében megvizsgálja, hogy mi a képviselet jogcíme (saját tulajdon, meghatalmazás), a szavazni kívánó személy által képviselt külterületi ingatlan vadászterületnek minősül-e és a jelen földtulajdonosi gyűléssel érintett vadászterületbe esik-e, saját tulajdonú ingatlan esetén a regisztrálni kívánó rendelkezik-e a jogszabály által előírt és a jelen hirdetményben is felsorolt tulajdoni igazolások valamelyikével, meghatalmazott esetében pedig a megfelelő tulajdonjog igazolása megléte mellett azt is, hogy rendelkezik-e a jogszabály által előírt tartalmú, teljes bizonyító erejű, magánokiratba foglalt érvényes meghatalmazással, továbbá azt is, hogy az adott fölterület tulajdonosa más meghatalmazott részére nem adott ilyen meghatalmazást. A regisztrációs bizottság megállapítja továbbá, hogy a megfelelő igazolásokkal, illetve meghatalmazással rendelkező személy milyen nagyságú termőföldről szavazhat; a szavazás során 1 hektár 1 szavazatnak felel meg, a szavazati arányt a pontosság kedvéért az egész hektár plusz kerekített század hektárban határozzák meg a kerekítés matematikai szabályai szerint. A regisztrációs bizottság vizsgálata alapján szavazni jogosult személy neve, lakcíme és szavazatszáma felkerül a jelenléti (regisztrációs) ívre, amelyet a regisztrált személy is aláír.

Felhívjuk a tisztelt érintettek figyelmét, hogy a módosított Vhr. megállapítja, miszerint vadászterületnek minősülő ingatlan esetében, ingatlanonként (helyrajzi számonként) csak egy személy tehet érvényes jognyilatkozatot. Ha az ingatlannak több tulajdonosa van, a tulajdonostársak képviseletükről tulajdoni hányaduk arányában számított szótöbbséggel határoznak (abban az esetben, ha az érintettnek 50 %-os tulajdoni hányadot meghaladó a tulajdona, vagy összesen 50 %-ot meghaladó tulajdoni hányaddal rendelkező földtulajdonosok írják alá a meghatalmazást, akkor a szótöbbséget meglévőnek kell tekinteni).
Abban az esetben, ha az ingatlannak több tulajdonosa van, az 50%-ot meghaladó tulajdoni hányaddal rendelkező tulajdonos vagy meghatalmazott az ingatlan teljes területét érintően tehet jognyilatkozatot. Ha a tulajdoni hányad 50% alatt van, vagy a meghatalmazás nem éri el az érintett ingatlan tulajdoni hányadának 50%-át, akkor az ingatlant érintően nem lehet érvényes jognyilatkozatot tenni.

Az egyes napirendi pontokhoz tartozó kérdésekben történő határozathozatal rendje:

a tulajdonosi gyűlésen megjelent földtulajdonosok és tulajdonosi képviselők az általuk képviselt földterület - ideértve a medret is - aránya szerint számított szavazattöbbséggel (megjelentek 50%+1 szavazata) határoznak az 1. napirendi pontban

 

Kiskunlacháza, 2024. április 15.

 

Tisztelettel:

Józsa Károly
közös képviselő

SJ Sticky Any Module

Széchenyi Terv Plusz logó

Keresés

Bejelentkezés

A regisztrációval Ön elfogadja a regisztrált felhasználókra vonatkozó szabályokat, melyet a Fórum oldal, Szabályzat fülre klikkelve olvashat el.

Közadattár

ISO 14001

Környezetvédelem

Délegyháza környezetvédelmi programja

Copyright © 2013. All Rights Reserved.