Délegyháza

Önkormányzat

Délegyháza Faluszépítő Egyesület

A magyar származású, Amerikában élő Péter Wolf Toth szobrászművész 2008-ban felajánlotta, hogy hazalátogatása alkalmával községünk számára farag egy köztéri szobrot hazaszeretete jeléül. Egy tizenkét fős baráti társaság megszervezte az utazását, előteremtette a megfelelő bükkfa rönköt, megépítette a szobor talapzatát, így született meg a Szent István szobor Délegyházán egy üres, gazos grundon.

E baráti társaság úgy gondolta, hogy hatékonyabban tudja a munkáját végezni egyesületi formában, ezért megalakította a Délegyháza Faluszépítő Egyesületet, mely közhasznú civil szervezetként 2009 januárjában jogerősen bejegyzésre került.

A Szent István park megszületett, az elültetett 18 db. nyírfát szülők vásárolták meg gyermekeik nevére. Automatikus öntöző rendszer és elektromos földkábel hálózat került a pázsit alá, rozsdamentes acélból készült kandeláber világítja meg a sakkasztalt. A nemzeti zászló egész évben büszkén leng a téren. A park teljes egészében önkéntes munkával és adományokból létesült.

Egy előnevelt 4 méteres élő karácsonyfa ültetésével minden évben feldíszítésre kerül a mindenki karácsonyfája, megteremtve a lehetőséget e szép hagyomány folytatására.

A park közösségi élet nélkül nem létezhet, ezért évente két alkalommal (május1-én és augusztus 20-án) kerül megrendezésre a „Tóparti Party” illetve a Szent István ünnep, mely családi szórakoztató, sport és túranap. Ma már a szomszéd községekből is sokan választják kikapcsolódásként ezeket a rendezvényeket.

Az augusztus 20.-i rendezvényen immár harmadik alkalommal mutatták be igen magas színvonalon a budapesti Kossuth Gimnázium diákjai az István a Király c. rock operát.

A 2010. május 1-i rendezvény az Eleven Köz - Tér  pályázatán a  „ közösségi rendezvények „  kategóriában  második helyezést ért el.

Az egyesület tagjainak száma mára 42 főre emelkedett s nagyon sok az alkalmi támogató is.

Mivel Délegyháza a tavak községe, megalakult az evezős csoport. A vásárolt és adományként kapott kenuk és ezek tartozékai segítik a gyerekeket a vízi élet megismerésében.

Megalakult továbbá az íjász tagozat is, megtanítva a gyerekeknek, hogy az íj nem játék, hanem komoly fegyver, amit csak nagy odafigyeléssel lehet használni.

Egyesületi élet eseményei, hírei  megtekinthetők a  www.delegyhazivideok.blogspot.com  c. Blogon, valamint a www.youtube.com/delegyhazivideok  c. csatornán.

 

Elérhetőség:

Délegyháza Faluszépítő Egyesület

Hancsics György elnök

Tel: 06 30 380 52 61, illetve 06 24 212 360

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

SJ Sticky Any Module

Széchenyi Terv Plusz logó

Keresés

Bejelentkezés

A regisztrációval Ön elfogadja a regisztrált felhasználókra vonatkozó szabályokat, melyet a Fórum oldal, Szabályzat fülre klikkelve olvashat el.

Közadattár

ISO 14001

Környezetvédelem

Délegyháza környezetvédelmi programja

Copyright © 2013. All Rights Reserved.