Polgármester

Tisztelt Látogató!

Engedje meg, hogy  szóval bemutatkozzam, s megosszam Önnel néhány gondolatomat Délegyházáról, terveinkről.

Itt végeztem az általános iskolát, ahová most három gyermekem jár tanulni. 1990-ben szereztem jogi diplomát, majd szakvizsgáztam. 1997. óta egy budapesti ügyvédi irodát vezettem 2010. októberéig, amikor községünk polgármestere lettem.

Ezt megelőzően húsz évig voltam folyamatosan képviselő, s ezalatt igyekeztem legjobb tudásom szerint dolgozni közösségünkért. Ismerem az emberek gondját-baját, ismerem céljaikat. Büszke vagyok az itt élők sikereire és engem is mélyen elszomorítanak a kudarcok. 

Mit jelent nekem a kicsike Délegyháza? A gyermekkoromat, a fiatalságomat, az érett felnőttkoromat. Tudom ki volt Márti néni, tudom hol volt a gallai gyümölcsös, tudom mi az a Taligás-domb, s tudom hol volt a régi kisvasút, amelyik kijárt egészen IV-es tóig.

Tudom mit jelent néhány perccel lekésni a vonatot, s tudom mit jelent télen fűtetlen buszon iskolába, munkába utazni. Emlékszem milyen öröm volt a községbéli első telefon, az első aszfaltút, az új tornacsarnok. Emlékszem a végletekig elhanyagolt Kultúrra, s emlékszem milyen örömmel költöztünk a felújított Művelődési Házba.

Már csak szép emlék, hogy nem is olyan régen még legálisan lehetett az I-es tóban fürödni és arra is emlékszem, hogy a délegyháziak nyelveket kezdtek el tanulni, mert tiszta tavainkhoz özönlöttek a külföldi turisták. 

Nekem Délegyháza a barátok meleg kézfogása, az ismerősök kedves integetése, a szomszédok összefogása, a falunapok forgataga, a temetések zokogó gyásza, az egyszerű emberek őszintesége.

Polgármesterként  őszinte szívvel megígérem, hogy minden erőmmel, tudásommal, tapasztalatommal Délegyháza javát szolgálom.


Képviselőtársaimmal és a lakossággal együtt megteremtjük a pénzügyi egyensúlyt, az elhanyagolt utak felújítjuk, kialakítjuk az utcabizalmi hálózatot.  Komoly és megvalósítható tervekkel rendelkezünk  gyermekeink korszerű óvodai-iskolai nevelésére, az önhibájukon kívül, nehéz helyzetben lévők megsegítésére és azon leszünk minden igyekezetünkkel, hogy e tervek valóra váljanak!

Tisztelettel és szeretettel: Dr. Riebl Antal polgármester

e-mail:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

tel.:       06 24 542155