Felhívás nyugdíjasok védelmében

Több helyről érkezett visszajelzés nyugdíjasokat érintő csalásokról. A jelzések szerint ismeretlen személyek – a nyugdíjbiztosítási igazgatóság dolgozójának kiadva magukat, és azt állítva, hogy nyugdíj-kiegészítést hoztak – bejutnak a nyugdíjasok otthonába és kifosztják őket.

A nyugdíjasok figyelmének felhívása érdekében kérem, hogy a csatolt tájékoztatót a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján, illetve intézményük egyéb fórumain szíveskedjenek közzétenni!

Közép-magyarországi Regionális Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság
Igazgató
1081 Budapest, Fiumei út 19/a. Postacím: 1430 Budapest, Pf.: 38
 Telefon: 323-6392   Fax: 323-6116  e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Tisztelt Nyugdíjasok!

Az utóbbi időszakban a nyugdíjasok terhére elkövetett bűncselekményekkel összefüggésben az alábbiakra szeretnénk felhívni szíves figyelmüket!

A nyugdíjak nem bankszámlára történő folyósítását kizárólag a Magyar Posta Zrt. munkatársai végzik, a nyugdíjbiztosítási igazgatási szervek dolgozói az ellátások folyósításában egyáltalán nem működnek közre.

Erre figyelemmel a nyugdíjbiztosítási igazgatóságok dolgozói nem kézbesítenek sem nyugdíjat, sem pedig egyéb ellátást, így nem keresik fel Önöket ilyen célból.

Kérem, hogy amennyiben ismeretlen személyek a nyugdíjbiztosítási igazgatóság nevében a fenti indokkal keresik meg Önöket, szíveskedjenek értesíteni a lakóhelyük szerinti rendőrkapitányságot.

Budapest, 2010. december

Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság