Délegyháza

Önkormányzat

Dilemmák, kockázatok, jövőnk

 

Kedves Délegyháziak!

Nagy fába vágtuk a fejszénket. Tegnap, rendkívüli ülésen Képviselő Testületünk akként döntött, hogy minden nem várt nehézség ellenére megvalósítjuk az óvodabővítési projektet. Tettük mindezt egy gyorsan romló gazdasági környezetben, tettük úgy, hogy az árak, az ÁFA  mértéke emelkedett.

Természetesen lett volna más megoldás is. Dönthetett volna úgy is a Testület, hogy a megváltozott körülmények miatt nem vállaljuk a beruházást, hisz épp elég a működést finanszírozni e válságos időszakban. E gondolatmenet érthető, megfontolt és elfogadható.

Mégsem így határozott a többség. 

A többség úgy döntött, hogy a jövő, a fiatalok érdekében, a ténylegesen meglévő kockázatokat is felvállalva elkötelezi magát a beruházás mellett.

Kétségtelen, nehéz lesz. Nagyon nehéz. El kell vonnunk anyagi eszközöket az élet más területéről, takarékosan már-már szűkösen kell gazdálkodnunk.

Őszintén bízom abban, hogy polgáraink megértőek és türelmesek lesznek a felmerülő kényelmetlenségek, a várhatóan kényszerű  fukarkodás miatt.

Őszintén remélem, hogy a közös nagy és nemes cél, valamennyiünket összefogásra késztet  gyermekeink, unokáink kényelme, biztonsága, illetve a szülők nyugalma érdekében.

Kérem községünk valamennyi jószándékú lakosát segítse tervünk elérését jó gondolatokkal, kétkezi munkával, szívvel, erővel és mindennel, ami előreviszi településünket, előreviszi Délegyházát.

Célunk nemes. Ha a hozzá vezető úton hitünk erős,  akaratunk kitartó lesz, s a forgandó szerencse sem pártol el tőlünk, úgy közös munkánk eredménye nem maradhat el!

 

Őszinte bizakodással:

 

Dr. Riebl Antal polgármester

Keresés

Bejelentkezés

A regisztrációval Ön elfogadja a regisztrált felhasználókra vonatkozó szabályokat, melyet a Fórum oldal, Szabályzat fülre klikkelve olvashat el.

ISO 14001

Környezetvédelem

Délegyháza környezetvédelmi programja

Copyright © 2013. All Rights Reserved.