Délegyháza

Önkormányzat

Im memoriam Hirják Tanár Úr

Öröm, hogy ilyen sokáig köztünk volt…szomorú, hogy eltávozott közülünk…

Pénteken jött a szomorú hír: meghalt Hirják Pista bácsi! Bár sok kolléga csak a tablóról ismerhette, többen vagyunk a tantestületben olyanok, akik együtt dolgoztunk vele az alatt a  20-21 év alatt, melyet a délegyházi iskolában töltött 1968-tól.

Bármilyen volt az időjárás, ő minden nap rendületlenül kerékpáron járt át Dunavarsányról ide tanítani. Csendes derűje, okos, érett, segítőkész szavai mindig átsegítettek minket a problémás eseteken. Természettudományos tantárgyait alapos hozzáértéssel, szemléletesen oktatta, szép iskolakertet gondoztak a gyerekekkel, és saját személyes élményein keresztül bevezetett minket a közelmúlt történelmébe is.

Emlékszem, kezdő pedagógusként annyira tiszteltem, hogy nagyon nehéz volt a részéről felajánlott tegeződést a gyakorlatban megvalósítanom…

Még a tantestületben vele együtt dolgozó menye részéről is mindenki tapasztalhatta, mennyire szeretik és tisztelik őt családja körében is.

2011-ben Délegyháza Önkormányzata a XIX. Délegyházi Napok keretében átadta neki a „Délegyháza Tiszteletbeli Polgára” kitüntető címet. Fotónkon ez a pillanat látható, amikor dr. Riebl Antal polgármester úr lejött a színpadról, hogy személyesen átadja neki a kitüntetést.

Temetése Dunavarsányon lesz 2013. április 20-án 11 órakor. Önkormányzatunk különbuszt indít az iskola elől, amellyel mindenki, aki szerette és tisztelte Hirják Istvánt, átmehet a temetésre, hogy személyesen is lerója a kegyeletét a ravatalnál.

Bulyákiné Ébert Anna tanár

Keresés

Bejelentkezés

A regisztrációval Ön elfogadja a regisztrált felhasználókra vonatkozó szabályokat, melyet a Fórum oldal, Szabályzat fülre klikkelve olvashat el.

ISO 14001

Környezetvédelem

Délegyháza környezetvédelmi programja

Copyright © 2013. All Rights Reserved.