Délegyháza

Önkormányzat

Megvalósult a Hunyadi János Általános Iskolában és a polgármesteri hivatalban az energetikai fejlesztés

 

A projekt európai Uniós forrásból a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. A projekt 143, 35 millió forint vissza nem térítendő támogatásból került megvalósításra. A projekt keretében nyílászárócserére, valamint utólagos külső hőszigetelésre került sor.

A projekt célja volt a Hunyadi János Általános Iskola, valamint a polgármesteri hivatal épületének energetikai megújítása a minőségi nevelés és munkavégzés feltételeinek megteremtése érdekében. A fejlesztés szükségességét mind a település, mind pedig az intézmény helyzete alátámasztotta. Az épület elavultsága, korszerűtlensége miatt, nem lehetett minőségi, hatékony nevelőmunkát végezni. A nyílászárók a kor követelményeinek és a gazdaságossági szempontoknak már nem feleltek meg, cserére szorultak. A projekt eredményeként egy energia hatékony épületet kapunk, amely hosszú távon kielégítheti a község igényeit, amely a gyermekek, és a szülők elégedettségét szolgálja, amellett, hogy a nevelés színvonala is emelkedhet ez által.

A fejlesztést jelentős mértékben indokolta, hogy az intézmény fenntartási költségei nagyon magasak, komoly terheket jelentettek az üzemeltetőnek. A növekvő energiaárak valamint a környezettudatosság, mely fontos szerepet játszik napjainkban, mind a megvalósítás mellett szólt.

A projekt megvalósítása során kiemelt szempont volt az épület energiahatékonyságának megteremtése. A projekt eredményeképpen az épület várható üzemeltetési költségei jelentős mértékben csökkennek, mely a hosszú távú fenntarthatóságot helyezi prioritásba.

PROJEKTAZONOSÍTÓ: KEHOP-5.2.9-16-2016-00016

További információ kérhető: Csikós-Papp Mónika

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

A sajtóközlemény elérhető PDF formátumban innen.

SJ Sticky Any Module

Széchenyi Terv Plusz logó

Keresés

Bejelentkezés

A regisztrációval Ön elfogadja a regisztrált felhasználókra vonatkozó szabályokat, melyet a Fórum oldal, Szabályzat fülre klikkelve olvashat el.

Közadattár

ISO 14001

Környezetvédelem

Délegyháza környezetvédelmi programja

Copyright © 2013. All Rights Reserved.