Felhívás!

körte

Tisztelt Délegyházi Lakosok! Kedves Barátaim!

A mindannyiunk által ismert veszélyhelyzetben számunkra kedves emberektől és közösségektől kell magunkat távol tartanunk annak érdekében, hogy senki egészsége ne sérüljön.

Ebben a nehéz helyzetben Délegyháza Község Önkormányzata különösen fontosnak érzi az összetartozást és egymásra figyelést. Ezen okból elhatároztuk, hogy 500 db körtefa csemete kiosztásával kedveskedünk a lakosainknak.

Az oltványok vadkörtefa alanyra oltott délegyházi Faragó tanya körtefáiról is szedett oltóvesszők szaporításából származnak. A fák oltását Kovács Gyula Pórszombaton élő erdész végezte el, ő évtizedek óta foglalkozik a Kárpát- medencében őshonos gyümölcsfák szaporításával.

Kérjük, hogy akik szeretnének egy, a címerünkben is szereplő, kis fa elültetésével és gondozásával hozzájárulni a környezetvédelemhez, és e nehéz helyzetben összetartozásunkat kifejezni, azok jelentkezzenek 2020. április 10-ig az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy ne a Facebookon jelentkezzenek, valamint hogy a csemeték számára tekintettel egy ingatlan egy fát igényeljen.

A csemeték várhatóan 2020. április közepén érkeznek majd Bednárik László képviselő áldozatos előkészítő munkájának köszönhetően.

A fákat az igénylések beérkezésének sorrendje szerint, a készlet erejéig fogják a lakosok megkapni.

Őszintén reménykedünk abban, hogy a felnövekvő fák mindig emlékeztetnek majd bennünket arra, hogy milyen jó átölelni egymást és mennyire jó megfogni egymás kezét.

                                                                                                                                            Őszinte tisztelettel és szeretettel:

                                                                                                                                              dr. Riebl Antal

                                                                                                                                               polgármester