DTkH Nonprofit Kft. tájékoztatása a szelektív (PET palackok, és zöld) hulladékok tekintetében

DTkH Nonprofit Kft. tájékoztatása a PET palackok, és zöld hulladékok tekintetében

A tömeges megbetegedést okozó koronavírus járvány következtében Társaságunk a csomagolási hulladékok gyűjtésére szolgáló cserezsákok kiosztása tekintetében csökkenteni kívánja az egészségügyi kockázatot a fizikai kontaktusok elkerülése miatt.

Jelenlegi helyzetben azokhoz az ingatlanokhoz, ahol szelektív hulladék kerül kihelyezésre 2020.04.06-tól 1 db cserezsákot biztosítunk. Amennyiben több szelektív hulladék keletkezik, úgy az ingatlanhasználók a csomagolási hulladékot bármely átlátszó zsákban, illetve a kommunális hulladék gyűjtésére használt edényzettől eltérő, jól látható módon megjelölt (sárga színű, vagy tetejű, felirattal ellátott) szabványos edényzetben is kihelyezhetik a megadott gyűjtési napon.

A zöldhulladék szállításban egyelőre nem történik változás. Megkérjük azonban a lakosságot, hogy a kialakult helyzet miatt, amennyiben lehetőségük engedi, szíveskedjenek áttérni a komposztálásra.

További intézkedéseinket a járványhelyzet alakulásának megfelelően hozzuk meg az elkövetkezendő időszakban.

Fentiekre való tekintettel, kérjük megértésüket és segítő közreműködésüket a lakosság széles körű tájékoztatása érdekében.

Kérjük továbbá ösztönző közreműködésüket a lakosság figyelmének felhívásában, a szelektív hulladékok tömörítésére vonatkozóan, hogy csökkentsék a gyűjtésükre felhasznált egyszer használatos zsákok mennyiségét.

DTkH Nonprofit Kft.