Délegyháza

Önkormányzat

Tájékoztatás fakivágások ügyében

 

Tisztelt Lakosok!

 

Délegyháza Község Önkormányzata Képviselő- testületének rendkívül fontos a környezetvédelem. Ezen oknál fogva a 2019. év óta megalkotott a fás szárú növények védelméről, kivágásáról és pótlásáról szóló 9/2019. (IX.20.) számú rendelet fokozott betartására és figyelembe vételére kérjük Önöket.

 

A rendelet értelmében, 2019. év szeptemberétől nem közterületi ingatlanon történő fakivágásnál sem csak bejelentési kötelezettség van, hanem fát kivágni csak a polgármester jogerős engedélye alapján lehet, és a kivágott fát ezentúl pótolni kell a saját tulajdonú ingatlan esetében is. Előzetes engedély nélkül történt fakivágásokat szankcionálni kényszerülünk.

 

Bízunk benne, hogy a rendelet betartatásával sikerül a környezetünket és természetet megóvni a felesleges pusztításoktól és ezzel egy biztos jövőt teremthetünk gyermekeinknek, unokáinknak.

 

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy Délegyháza Község Önkormányzatának Községgondnoksága a Délegyházi és Dunavarsányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület segítségével a Délegyháza, Rákóczi utcai Civilek Háza ingatlanon 7 db nyárfa gallyazását végezte el. A Bányás soron, Sóderos utcában szintén gallyazni fognak több fát. A gallyazásra azért van szükség, mert a fák a vezetékek biztonsági övezetében vannak vagy hajlamosak törésre és így baleset megelőzés céljából indokolt.

 

Lakossági felháborodásokra reagálva tájékoztatjuk Önöket, hogy a Galla tanya menti 036/17 hrsz-ú földrészleten található Délegyháza 31 J és K erdőrészletekre vonatkozó fakitermelését PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Földművelésügyi és Erdészeti Főosztály Erdőfelügyeleti Osztálya sürgősen elhárítandó veszély okán rendelte el és tette kötelezővé a Tulajdonosok számára.

 

 

Délegyháza Község Önkormányzata

nyárfa 2

 

SJ Sticky Any Module

Széchenyi Terv Plusz logó

Keresés

Bejelentkezés

A regisztrációval Ön elfogadja a regisztrált felhasználókra vonatkozó szabályokat, melyet a Fórum oldal, Szabályzat fülre klikkelve olvashat el.

Közadattár

ISO 14001

Környezetvédelem

Délegyháza környezetvédelmi programja

Copyright © 2013. All Rights Reserved.