Lakossági tájékoztatás ebösszeírásról

 

Lakossági tájékoztatás ebösszeírásról


Délegyháza Község Önkormányzata az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B §-a alapján Délegyháza közigazgatási területén tartott ebek vonatkozásában 2021. január 1-jétől 2021. szeptember 30-ig ebösszeírást végez. Az ebösszeírás „önbevallásos” módszerrel történik.

Délegyháza Község Önkormányzata az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.

Az eb tulajdonosa és/vagy tartója az eb összeírásakor köteles a jogszabályban foglalt, az ebösszeíró nyomtatványon szereplő adatokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Az adatszolgáltatáshoz szükséges formanyomtatvány (ebösszeíró adatlap) a www.delegyhaza.hu oldalról tölthető le. Kérem, szíveskedjenek a kitöltött ebösszeíró adatlapot az alábbi módok egyikén megküldeni. Az ebösszeíró adatlapot kutyánként szükséges kiállítani. A korábbi ebösszeírások során már bejelentett kutyákról is kell adatszolgáltatást teljesíteni, abban az esetben is, ha az adatokban nem történt változás.

A járványhelyzetre tekintettel az adatlap kizárólag az alábbi módok egyikén küldhető be:

a)    postai úton a „Délegyházi Polgármesteri Hivatal Igazgatási Osztály Dósa Renáta részére” címzettnek a „2337 Délegyháza, Árpád utca 8.” címre, vagy

b)    elektronikus úton a „Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.” e-mail címre PDF formátumban (A JPG formátumú (fénykép) fájlokat nem tudjuk elfogadni!), vagy

c)    hivatali kapun keresztül elektronikusan a „Délegyházi Polgármesteri Hivatal, rövid név: Delegy2337, KRID: 503153145” címre.

A kitöltéssel kapcsolatban a 06-24/542-155-ös telefonszám 7-es mellékén és az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen kaphatnak tájékoztatást.

Felhívom a Tisztelt Ebtartók figyelmét, hogy az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után.
Az ebösszeírásra vonatkozó adatkezelési tájékoztató az Önkormányzat honlapján érhető el: www.delegyhaza.hu

Köszönöm, hogy az adatszolgáltatás teljesítésével hozzájárul az ebösszeírás sikerességéhez!

Délegyháza, 2021. február 22.   
   
                                                                                                                                                                                                           Köszönettel:

                                                                                                                                                                                                                                                    dr. Molnár Zsuzsanna
                                                                                                                                                                                                                                                                    jegyző

 

 

Letölthető ebösszeíró adatlap

 

Adatvédelmi tájékoztató az ebösszeírás során megvalósuló adatkezelésről