Délegyháza

Önkormányzat

2024. évi adófizetési határidők

Tájékoztató

 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Adózókat, hogy 2024. évben az adófizetési határidők az alábbiak szerint alakulnak:

Építményadó

I. félév

2024. március 18.

II. félév

2024. szeptember 16.

Telekadó

I. félév

2024. március 18.

II. félév

2024. szeptember 16.

Települési adó:

I. félév

2024. március 18.

II. félév

2024. szeptember 16.

Idegenforgalmi adó:

Havonta

A beszedést (tárgyhónapot) követő hónap 15. napjáig bevallással egyidejűleg.

Iparűzési adó előleg

I. félév

2024. március 18.

II. félév

2024. szeptember 16.

A megfizetett iparűzési adóelőleg, valamint az adóévre megállapított adó pozitív különbözete

2024. május 31.

 

 

 

A 2023. évi iparűzési adó bevallásának határideje 2024. május 31.

 

Az adózó a helyi iparűzési adóról szóló adóbevallási kötelezettségét - ideértve az adóbevallás kijavítását és az önellenőrzéssel való helyesbítést - és az adóelőlegről szóló bevallási kötelezettségét kizárólag az állami adóhatósághoz elektronikus úton, az állami adóhatóság által rendszeresített elektronikus nyomtatványon, az állami adóhatóság hatáskörébe tartozó adókról szóló bevallások benyújtására vonatkozó rendelkezések értelemszerű alkalmazásával teljesítheti.

 

 

Az építményadó, telekadó és települési adó tekintetében az adózóknak a változásokról a változás bekövetkezésétől számított 15 napon belül kell megküldeniük a bejelentést az adóhatóságnak az adat-bejelentési (bevallási) nyomtatványon. Kérjük Önöket, hogy ezen kötelezettségüknek határidőben szíveskedjenek eleget tenni. Aki a 2024. adóévet érintő változásbejelentési kötelezettségének határidőben nem tett/tesz eleget, azoknál a változást a 2024. évi egyenlegközlők/határozatok kiküldésénél nem tudtuk/tudjuk figyelembe venni.

 

 

Ezúton is felhívom a Tisztelt Adózók figyelmét, hogy az elektronikus kapcsolattartásra kötelezett adózók kizárólag elektronikus úton tarthatnak kapcsolatot az önkormányzati adóhatósággal minden adónem tekintetében, beadványaikat cégkapun (ügyfélkapun) keresztül epapíron, vagy a Polgármesteri Hivatal KRID számára (503153145) történő beküldéssel küldhetik meg az adóhatóságnak. Az adóhatóság az elektronikus ügyintézésre kötelezett adózóknak az iratokat az ASP rendszerből hivatali kapun az adózók cégkapujára KRX boríték formátumban küldi meg a vonatkozó Kormányrendelet szerint, mely kicsomagolást követően tartalmazza a PDF formátumú iratot.

 

 

dr. Molnár Zsuzsanna

 

jegyző

 

 

SJ Sticky Any Module

Széchenyi Terv Plusz logó

Keresés

Bejelentkezés

A regisztrációval Ön elfogadja a regisztrált felhasználókra vonatkozó szabályokat, melyet a Fórum oldal, Szabályzat fülre klikkelve olvashat el.

Közadattár

ISO 14001

Környezetvédelem

Délegyháza környezetvédelmi programja

Copyright © 2013. All Rights Reserved.