Délegyháza

Önkormányzat

Tájékoztatás

Tisztelt Adózó!

 Tájékoztatjuk, hogy az adózók 2023. év január 1-jétől a helyi iparűzési adó devizában történő megfizetéséről szóló 366/2022. (IX. 26.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) alapján a helyi iparűzési adót euró vagy amerikai dollár devizanemben is megfizethetik.

 Az új szabály egyszerűsítést jelent azoknak a cégeknek, amelyeknek bevétele részben vagy teljes egészében devizában érkezik be. A Korm. rendelet által biztosított új lehetőség - elsősorban az említett cégek számára - megkönnyíti az önkormányzatok felé teljesítendő helyi iparűzési adó befizetését. A szabályozás alapján ezt a helyi adót 2023. január 1-jétől kezdve már nemcsak forintban, hanem amerikai dollárban vagy euróban is be lehet fizetni.

 

Bővebben ...

Tájékoztatás a helyi adókról

Tájékoztatás a helyi adókról

 

A Képviselő-testület a 2022. október 26-i ülésén felülvizsgálta a helyi adókról szóló rendeleteit 2023. január 1-jei hatállyal. A változások több ponton is érintették az adórendeleteket.

Önkormányzatunk 2010-ben, 2011. január 1-jei hatállyal emelte meg utoljára egységesen az adómértékeket, azóta csak korrekciókat vezetett be az egyes adónemek adómértékei tekintetében, a 2017. január 1-jei hatállyal bevezetett települési adó mértéke pedig a telekadó mértékéhez igazodott. A 2020. és 2021. októberében elfogadott módosítások a veszélyhelyzeti szabályozás miatt nem léphettek hatályba, az adómértéket nem érintő rendelkezések kivételével (pl. építményadóról szóló rendeletnek a reklámhordozó adóra vonatkozó rendelkezései).

Az elmúlt 12 évet vizsgálva megállapítottuk, hogy az euro árfolyama 2010. év végéhez képest kerekítve 53%-ot emelkedett, mely ezzel azonos mértékű adómérték emelést indokolna. Ez Önkormányzatunk számára jelentős bevételt jelentene, ennek ellenére csak 20%-os és 30%-os emelésről döntött a Képviselő-testület az önkormányzati hatáskörben meghatározható adómértékek tekintetében, 20% az építményadó, és 30% a többi adónem tekintetében. Ez részben pótolná a már korábban 100%-ban kiesett gépjárműadó bevételt.

Bővebben ...

DTKH Kft. tájékoztatás

Tisztelt Címzettek!

 

Ezúton szeretnénk Önöket tájékoztatni arról, hogy ügyfélkapcsolati pontjainkon 2022.12.19-től 2023.01.01-ig szünetel a félfogadás.

Egyes települések esetében a nyitva tartási idő a korábban egyeztetett igazgatási szünetek miatt eltérhet a fenti dátumoktól.

Az alábbi linken tájékozódhatnak ügyfeleink a pontos nyitva tartásokról.

http://dtkh.hu/ugyfelszolgalat

Cegléden, Kiskunlacházán a szokásos nyitva tartás szerint elérhetőek ügyfélszolgálataink.

Arra kérjük a lakosokat, hogy megkereséseik alkalmával elsősorban elektronikus vagy telefonos elérhetőségeinket részesítsék előnyben!

Üdvözlettel:

Ügyfélszolgálat

DTKH Nonprofit Kft.

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

web: www.dtkh.hu

logó kis felbontás

 

 

Keresés

Bejelentkezés

A regisztrációval Ön elfogadja a regisztrált felhasználókra vonatkozó szabályokat, melyet a Fórum oldal, Szabályzat fülre klikkelve olvashat el.

ISO 14001

Környezetvédelem

Délegyháza környezetvédelmi programja

Copyright © 2013. All Rights Reserved.