Délegyháza

Önkormányzat

Közép-európai program részese: Délegyháza

 CULBURB - a szuburbánus fejlődés akupunktúrás kezelése 

A CULBURB projekt a 2008-tól 2010-ig zajló Urbanity - Twenty Years Later (Urbanity- Húsz Évvel Később) program folytatása. A közép-európai nagyvárosok rendszerváltás utáni átalakulását vizsgáló kutatás kezdeményezője a prágai Középeurópai Építészeti Központ (CCEA) volt, aki helyi partnerekkel közösen hét város, Bécs, Berlin, Budapest, Ljubljana, Pozsony, Prága és Varsó fejlődését kutatta helyi szakmai partner szervezetekkel.

A programok finanszírozója az Európai Kulturális Alap.

A 2011-ben induló CULBURB az Urbanity tanulságaként fogalmazódott meg, és a nagyvárosok agglomerációiban zajló folyamatokra fókuszál. A szuburbanizáció  világszerte a szakmai figyelem előterében levő településfejlődési jelenség; a projektncélja egyrészt annak vizsgálata, hogy milyen sajátosságokkal bír ez a Közép-európai nagyvárosok körül, másrészt pedig olyan beavatkozások megvalósítása, amik a helyi közösségek életére, szükségeire, a települések fejlődésére reagálnak, azokat segítiknés katalizálják.

A városfejlesztés ismert eszközei közé tartozik az "akupunkturális" beavatkozások koncepciója - olyan programok, művészeti alkotások, építészeti fejlesztések megvalósítása, amik kis léptékben, helyi, közvetlen kérdésekre reagálnak, a fejlődésnhosszú távú aktivitásait a helyi közösségek irányítása alá helyezve, az ő együttműködésükre alapozva.

 

Bővebben ...

228 milliós támogatást nyertünk

Örömmel értesítem Önöket, hogy mai napon megérkezett az Energia Központ Nonprofit Kft. levele, melyben arról tájékoztatja önkormányzatunkat, hogy a KEOP-1-3-0/09-11 Ivóvízminőség javítása konstrukcióban benyújtott pályázatunkat az Irányító Hatóság vezetője 228.492.000 forintos támogatásra érdemesnek ítélte.
 

Önkormányzatunk feladata  a 25 millió Forintos önerő előteremtése, amely az egész beruházás tíz százalékát teszi ki. A vízminőség javításával községünkben is a szigorúbb uniós normáknak megfelelő ivóvízhez juthatunk.

A hír előzményéről a Délegyházi Hírek 2010. decemberi és 2011. januári számában olvashattak.  

Ovis szülők figyelmébe

 

Kedves Szülők!

Az étkezési díj befizetésére minden hónapban két előre kijelölt napon lesz lehetőségük.

Kérjük, hogy a pontos befizetés érdekében az időpontokról tájékozódjanak a bejáratoknál elhelyezett információs tábláról, illetve az óvoda honlapjáról.

 

A kért étkezés módosítása! 2x vagy 3x?

A kért ellátás módosítását minden hónap utolsó hetében kell kizárólag felém jelezni!!

így a hónap első napjától van lehetőség a módosításra. Hó közbeni módosításra nincs lehetőség!

 

Étkezés lemondása betegség, hiányzás miatt

Gyermekük hiányzása esetén két lehetőség áll a Kedves Szülő rendelkezésére! 

1.     elektronikus úton, az óvoda honlapján az étkezés lemondása fülnél

www.napsugarovoda.freewb.hu

2.     telefonon a 06-30-692-1052 számon.

Az étkezést előző nap 10.00 óráig tudjuk lehúzni. Az aznapi ebédet igény esetén 11,30-12,30 ig lehet saját ételhordóban elvinni.(Lemondásnál jelezni kell azt is, hogy az ebédet elviszi a szülő vagy nem)

 

FIGYELEM!

KIZÁRÓLAG AZ ÜRLAP KITÖLTÉSÉT VALAMINT A 06-30-692-1052 TELEFONSZÁMON TÖRTÉNŐ LEJELENTÉST FOGADJUK EL!

ÓVÓNÉNINEK, DADUSNÉNINEK ÁTADOTT ÜZENETETKET, TELEFONHÍVÁSOKAT NEM TUDUNK FIGYELEMBE VENNI!

 

KEDVEZMÉNYEK!

 

Étkezési díjkedvezményre az a gyermek jogosult:

-         aki  rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül

-         aki tartósan beteg

-         ahol három vagy több gyermek van a családban

A kedvezményre való jogosultságot minden esetben igazolni kell (határozat, orvosi szakvélemény, családi pótlék igazolás), az igazolásokat és a kitöltött nyomtatványokat az óvoda konyháján kell leadni!

 

Köszönettel: Vásárhelyi Zsoltné

 

Az étkezési térítési díjakról itt tájékozódhat, a kedvemények igényléséhez szükséges nyomtatvány itt tölthető le  (doc)

A Közép-Duna-Völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség értesítése

Alább megtalálható a Közép-Duna-Völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőségtől érkezett, a Dömper 2002. Kft. által tervezett kavicsbánya környezeti hatásvizsgálati eljárása során hozott KTVF:48-16/2011. számú határozat elleni fellebbezésről szóló KTVF értesítést!

Az értesítés szövege letölthető PDF formátumban ITT!

Mi köze van jegyzőnknek a közszolgáltatásokhoz

 

A közelmúltban egyik fórumozónk nehezményezte, hogy  jegyzőnk bekapcsolódott egy  közszolgáltatással kapcsolatos ügyébe. Jegyzőnk természetesen ezt nem önszántából, hanem jogszabályi kötelezettségének eleget téve tette. A további félreértések elkerülése érdekében közreadjuk hivatalvezetőnk tájékoztatását, valamint néhány segédanyagot is rendelkezésre bocsátunk a kedves olvasóknak.

 

Bővebben ...

Megmenhetjük tavainkat!

Hosszú idő után az első érdemi levelet kapta Önkormányzatunk a tótisztítással kapcsolatos jogszabályok megváltoztatása tárgyában Kovács Pál helyettes államtitkár úrtól. A levél eredeti formában itt olvasható (pdf).

A levélben foglaltak szerint Államtitkár Úr várja aláírásgyűjtő kezdeményezésünk eredményét, ezért elemi érdekünk, hogy minél többen írjuk alá az íveket.

Meggyőződésünk, hogy amennyiben okos érvekkel és az aláírások sokaságával is alátámasztjuk álláspontunkat, megváltoztathatjuk a számunkra kedvezőtlen jogszabályokat, s így ismét beindulhat a tavak tisztítása.

Kérünk hát mindenkit, hogy keresse az aláírásgyűjtéssel megbízott személyeket.  

Az ügyben részletes felvilágosítást adunk minden érdeklődőnek a 06-24-542-155-ös telefonszámon.

Tisztelettel tájékoztatjuk Önöket, hogy az augusztus 20-ai egész napos ünnepi rendezvényünkön is lesz támogatói aláírásgyűjtés!

 

 

 

 

  

Keresés

Bejelentkezés

A regisztrációval Ön elfogadja a regisztrált felhasználókra vonatkozó szabályokat, melyet a Fórum oldal, Szabályzat fülre klikkelve olvashat el.

ISO 14001

Környezetvédelem

Délegyháza környezetvédelmi programja

Copyright © 2013. All Rights Reserved.