Délegyháza

Önkormányzat

Korszerűbb, gazdaságosabb lesz a fűtésünk

 Általános Iskolánkban és a Polgármesteri Hivatalban a fűtési rendszer átépítése kapcsán készítettünk egy rövid interjút Papp László úrral a közreműködő COTHEK Kft. képviselőjével. 

Mit kell tudnunk  a Cothec Kft-ről?

- A céget 1998-ban alapították, jelenleg több mint 200 önkormányzati és állami intézményben, továbbá 8 ezret meghaladó lakásban szolgáltatunk hőt. Cégünk alapelve az új hőellátó rendszerek kialakításánál a gazdaságosság, a hatékonyság és a környezetvédelem messzemenő szem előtt tartása. Feladatunk ennek keretében a garantált és biztos hőszolgáltatáshoz szükséges beruházások megvalósítása.

Milyen eszközöket szerelnek be  és ezekkel milyen problémákat  sikerül leküzdeni?

- A két intézményben a kazánokat cseréljük ki, melyek biztonságos high-tech márkatermékek, jól illeszkednek a meglévő szekunder rendszerekhez.  Az iskolában kondenzációs gázkazánokat szerelünk be, mely fokozottan energiatakarékos és a kiáramló füstgázt a  régivel ellentétben nem engedi el direkt módon, hanem visszavezeti újból a hőcserélőre, ezáltal éves szinten 100-103 %-os hatásfokkal tud működni.

Az önkormányzathoz LFX Logic pellet kombi kazán kerül, mely faaprítékkal is működik, így a gázfűtés 100%-san kiváltható.   Az új rendszereknek köszönhetően megszűnnek az épületeken belül fennálló hőmérséklet különbségek és a gyakori üzemzavarok.

Az említettek következtében mintegy 25-40 %-kal csökken az energiafogyasztás, valamint minden  fűtéskör külön vezérelhető lesz.

A modern vezérlő berendezések révén beállítható lesz egy hétvégi funkció, amikor csökkentett energiával dolgozik a rendszer és puffer tárolónak köszönhetően csak egyszer feltölteni faaprítékkal. A kazánok és telepítésük nem jár költséggel Önkormányzatuknak, valamint a szerződés futamideje alatt nem lesz karbantartási, üzemeltetési és javítási költségük sem.

Szóba került, hogy a két kazán környezetbarát lesz. Mivel tudja alátámasztani ezt?

- Mindkét beépítésre kerülő kazán  szén-dioxid (CO2) és  szén-monoxid (CO3) kibocsátása  töredéke a korábbiaknak, s természetes, hogy mindkettő az igen szigorú uniós normáknak is megfelelő.

Mennyibe kerül Önkormányzatunknak a fűtés korszerűsítése?

- A kazánok és kivitelezés nem jár költséggel. Az önkormányzatnak havonta alapdíjat kell fizetni - ami fedezi a korszerű rendszer rendelkezésre állásával felmerülő költségeket -, valamint  fogyasztástól függően  hődíjat kell fizetni. Összességében azonban elmondható,  hogy a korszerűsítésből fakadó megtakarítások révén e költségek busásan megtérülnek az Önök számára.

Kié lesz a kiépített rendszer?

- A futamidő leteltéig a Cothec Kft. tulajdona, a futamidő letelte után megállapodás szerinti jelképes, eszmei értéken kerül az Önkormányzat tulajdonába az egész korszerűsített rendszer.

Tájékoztató a ráckevei földhivatal új ügyfélfogadási rendjéről

Tájékoztatom, hogy a Ráckevei Körzeti Földhivatal ügyfélfogadási rendje 2012. áprilils 01-től az alábbiak szerint módosult:

Hétfő: 8:30 - 12:00 és 13:00 - 15:00

Kedd: nincs ügyfélfogadás

Szerda: 8:00 - 12:00 és 13:00 - 15:00

Csütörtök: nincs ügyfélfogadás

Péntek: 8:30 - 12:00

 

Ráckeve, 2012. április 12.

Üdvözlettel: Tóth Károly (hivatalvezető)

 

SJ Sticky Any Module

Széchenyi Terv Plusz logó

Keresés

Bejelentkezés

A regisztrációval Ön elfogadja a regisztrált felhasználókra vonatkozó szabályokat, melyet a Fórum oldal, Szabályzat fülre klikkelve olvashat el.

Közadattár

ISO 14001

Környezetvédelem

Délegyháza környezetvédelmi programja

Copyright © 2013. All Rights Reserved.