Délegyháza

Önkormányzat

Üdvözöllek Délegyháza fórumán!

Árulj el néhány érdekességet magadról, mutatkozz be a fórum többi tagja előtt.
Minden régi és új tagunknak jó fórumozást kívánunk!

Téma: Arzénes vizet kapunk a vízvezetékből?

Válasz: Arzénes vizet kapunk a vízvezetékből? 2012 okt. 27 17:15 #439

  • kovatslajos
  • kovatslajos profilkép
  • TÁVOL
  • Újonc Fórumozó
  • Hozzászólások: 4
  • Karma: 0
Tisztelt Boross Adrienne!
ismereteim a következőek. a szolgáltatónak és az ántsz-nek is kötelező vizsgáltatni és az eredményt közzétenni az arzéntartalommal kapcsolatban. az arzén határértéke - ami már káros lehet az egészségre a közelmúltig kb 50 egység volt, amit eu-s előírások miatt levittek 20 ra, majd rövidesen 10 lesz.oka: az eu-ban a szervezetbe-emberbe jutó arzénmennyiséget kívánják korlátozni, és azért szállították le az ivóvíz arzéntartalmának határértékét, mert az eu-s polgár sokszorta több halacskát(sok benne az arzén!!!!!) eszik, mint a magyar, tehát az összbevitelt kívánják megszorítani, amit az átlag magyar még az 50 egységes vízzel is csak alulról közelít. azért én is egyetértek az arzéntartalom csökkentésével. Mivel majosházán élek hasonló arzéntartalmú vizet fogyasztok, bár kút és kút között is van különbség, nem kerülhet az ivóvízes rendszerbe káros anyag - és az ivóvízjavító program megvalósulása nem csak álom lesz remélhetőleg. felénk időnként színes-illatos az ivóvíz, de csökkenő gyakorisággal fordul elő.
Téma zárolva.

Válasz: Arzénes vizet kapunk a vízvezetékből? 2012 okt. 27 11:02 #436

  • Rieblantal
  • Rieblantal profilkép
  • TÁVOL
  • Moderátor
  • Hozzászólások: 174
  • Köszönetek: 8
  • Karma: -61
csikadam!

Javítottam. Köszönöm.
Téma zárolva.

Válasz: Arzénes vizet kapunk a vízvezetékből? 2012 okt. 27 10:50 #435

  • csikadam
  • csikadam profilkép
Polgármester úr!

Azt írja Boros Adriennek, hogy
" kérdését megválasztottam ".

Tájékoztatom,hogy bár demokrácia és ezen belül szabad választójog van Magyarországon,
de Délegyházán sem kell a kérdést
m e g v á l a s z t a n i,

elég, ha szerényen megválaszolja.

Erdélyi István
Utolsó szerkesztés: 2012 okt. 27 10:51 Írta: csikadam.
Téma zárolva.

Válasz: Arzénes vizet kapunk a vízvezetékből? 2012 okt. 27 10:39 #434

  • Rieblantal
  • Rieblantal profilkép
  • TÁVOL
  • Moderátor
  • Hozzászólások: 174
  • Köszönetek: 8
  • Karma: -61
Tisztelt Boross Andrienne!

Kérdését megválaszoltam a megfelelő téma alatt. Kérem olvassa ott. Kérem továbbá, hogy adott témában egy helyen szíveskedjék kifejteni álláspontját.

Tisztelettel: Dr. Riebl Antal polgármester
Utolsó szerkesztés: 2012 okt. 27 11:01 Írta: Rieblantal.
Téma zárolva.

Válasz: Arzénes vizet kapunk a vízvezetékből? 2012 okt. 26 23:22 #427

  • csikadam
  • csikadam profilkép
NO COMMENT!


Tisztelt Polgármester úr!
Érdeklődéssel várjuk szakmailag alá támasztott válaszát...
Jobban mondva?


Válasz helyett egy elnézést kérés és konkrét intézkedés is megteszi.


Erdélyi István
Utolsó szerkesztés: 2012 okt. 26 23:25 Írta: csikadam.
Téma zárolva.

Válasz: Arzénes vizet kapunk a vízvezetékből? 2012 okt. 26 16:11 #420

  • boamada
  • boamada profilkép
  • TÁVOL
  • Kezdő Fórumozó
  • Hozzászólások: 25
  • Köszönetek: 2
  • Karma: 4
Polgármester Úr!
Hangsúlyozni kívánom, hogy annak ellenére, hogy a fórumon többször leírta, hogy megválaszolta a kérdésemet, Ön nem adott választ .
Kéréseim, kérdéseim az alábbiak voltak: tegyenek eleget a tájékoztatási kötelezettségüknek, amit a 201/2001. (X. 25.) Korm. rendelet "az ivóvíz minőségi követelményeiről és az ellenőrzés rendjéről" előír. Kértem haladéktalan tájékoztatásukat arra vonatkozóan, hogy milyen mértékű az arzén szennyezés a vezetékes vízben? Milyen óvó szabályokat kellene betartanunk? Egyáltalán miért nem tájékoztattak bennünket erről? A szolgáltató miért nem tüntette fel a borsos áru víz -és szennyvíz számlán a figyelmeztetést, hogy ne adjuk a vizet gyerekeknek, terhes anyáknak? Mit tesz az Önkormányzat a 201/2001. (X. 25.) Korm. rendelet az ivóvíz minőségi követelményeiről és az ellenőrzés rendjéről előírásainak betartása érdekében?
Továbbá naprakész információt is kértem, hogy gyermekágyas lányom JELENLEG fogyaszthatja-e a vízvezetékből származó vizet, továbbá a gyermeknek főzhetünk-e teát, használhatjuk-e tápszerhez?
Kértem, hogy konkrét kérdésemre vonatkozóan tiszteljen meg érdemi válaszával.
Érdemi választ NEM KAPTAM, ezt itt nem minősítem. Éppen elég tanulság a fórumot olvasók számára, hogy mennyire nem érdekli Önt a település újszülötteinek, gyermekeinek, anyáinak egészségi állapota.
Ezért most nem csak fogyasztóként, állampolgárként, aggódó anyaként és nagymamaként írok Önnek, hanem környezetvédelmi szakmérnökként is.
Ön Boross Adrienne-nek írta: "Az Ön által felhívott jogszabálynak megfelelően, a kért nyilvános adatok megtalálhatóak a honlap Közérdekű információk/Tevékenységre, működésre vonatkozó adatok/ Közszolgáltatások helyen."
Erdélyi Istvánnak írta: „Úgy látszik már nemcsak a pocsolyát tetszik pocsojának írni (újságírás óh), hanem olvasni is elfelejtett, merthogy válaszoltam a kérdésre, mégpedig igen hamar.”
„Ön hablatyolásnak nevezi írásomat, melyben pontosan megjelöltem, hogy az igényelt nyilvános adat hol található. Nem baj. Ön bizonyára ennyit értett meg belőle.”
Sajnos azt kell megállapítanom, hogy Délegyháza Önkormányzat Polgármestere nem értette meg a kérdésemet , így megismétlem .
A kérdés a hivatkozott jogszabály ( tisztelettel kérem végig olvasni és esetleg műszaki szakember segítségét kérni az értelmezésben ) betartására és különösen az ARZÉNRA vonatkozott.
A szolgáltató az Ön által válaszként hivatkozott nyilvános vízvizsgálati jegyzőkönyv tanúsága szerint nem mérete az arzént. Az ivóvíz arzén tartalmát a szolgáltató köteles meghatározni. A 201/2001. (X. 25.) Korm. rendelet az ivóvíz minőségéről előírja, 2. melléklet „ 11. Ott kell vizsgálni, ahol - a korábbi vizsgálatok szerint - 10 g/l-t meghaladó érték előfordult.” Délegyházán, Dunavarsányban ez előfordult, a kormányrendelet rögzítette. Tehát vizsgálni kell! Nem vizsgálták. Ön szerint a vizsgálati jegyzőkönyv megfelelően választ ad a kérdéseimre. Nem ad választ, mert nincs benne arzén vizsgálat, amivel jogszabálysértést próbál legalizálni. Még rosszabb a helyzet, ha mérték az arzéntartalmat, csak nem tekinti nyilvános adatnak, amit tudhat a helyi lakosság, ezért nem közli.
Az Önkormányzat a szolgáltatóval koncessziós szerződést kötött, ami többek közt azt is tartalmazza, hogy az ivóvízzel szemben támasztott mindenkori követelményeket a szolgáltató köteles betartani. Jelen helyzetben ez nem teljesül, ezért felszólítom az Önkormányzat Vezetőségét kötelezettsége teljesítésére és a DTV Zrt. felé azonnali intézkedés megtételére, azonnali arzén vizsgálat elrendelésére ( független, akkreditált laboratóriummal, amelyik szerepel jogszabályok szerinti külön nyilvántartásban is !) az és annak nyilvánosságra hozatalára.
Polgármester Úr! Nem kell félni attól, hogy beismerje az eddigi esetleges mulasztást, esetleges tájékozatlanságot. Magyarországon nem Délegyháza az egyetlen település, ami szerepel az arzénnal szennyezett ivóvíz listán. Azonban a helyi vezetők kötelessége cselekedni, különösen, ha felhívják a figyelmüket egy ilyen problémára. Az is érthető, ha esetleg nincs pénz az arzénmentesítésre, de LEGALÁBB KÖZÖLJÉK, hogy a vezetékes víz milyen mértékben tartalmaz arzént és kiknek nem ajánlott a fogyasztása.
A kismamáknak, babáknak, kisgyerekeknek pedig véleményem szerint az Ön által közölt mérési eredmények alapján bizonyítottan arzén vonatkozásában nem ellenőrzött vízminőség miatt véleményem szerint JÁR a palackozott víz a fentiekben többször hivatkozott jogszabály alapján is – mindaddig, míg a vezetékes víz nem lesz megfelelő - , melyről az Önkormányzat köteles gondoskodni.
Higgye el, szimpatikus lépés, ha tesz valamit a vízminőség érdekében, a lakosság megnyugtatására.
Tisztelettel kérem megnyugtató válaszát arra vonatkozóan, hogy megszüntetik az eddigi jogszabálysértő gyakorlatot és intézkedik a DTV Zrt. felé ÉS MINDEN LEHETSÉGES ESZKÖZZEL ÉL A FOGYASZTÓK ÉRDEKÉBEN.



Boross Adrienne
Téma zárolva.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Stratos

Válasz: Arzénes vizet kapunk a vízvezetékből? 2012 okt. 26 08:38 #417

  • csikadam
  • csikadam profilkép
Tisztelt Polgármester úr!

Köszönöm szépen személyeskedő, sértegető válaszát.
Meggyőződésem, mint polgármester nem teheti sokáig.
De köszönöm.

Én azonban szeretnék a tényeknél maradni
Válaszában olvastam a tűzifa - kifejezést.

Ön a legutóbbi testületi ülésen, amikor szóvá tettem, miért zárkózik el a testület a legutóbbi hírek alapján, hogy a szociálisan rászorulókat ellássák tűzifával és erre vonatkozóan kérdést szerettem volna feltenni a Szociális Bizottság - egyébként bizalomra alkalmatlan - elnökének, egyrést nem adott szót, másrészt megjegyezte, nem felel meg a valóságnak, hogy ne részesítenék e tárgyi segélyben a rászorulókat, csak mindezt sokkal szigorúbban teszik meg ez évtől. És különben is fenn van a honlapon az erre vonatkozó információ.

Elnézést kérek.
Kerestem, nem találtam.

Beütöttem a szót a Fórum keresőjébe: TŰZIFA.
2010. NOVEMBER 4-I DÁTUMOT TALÁLTAM.

A 2012. TÉLRE VONATKOZÓAN EGYETLEN SORT SEM.

Tisztelettel kérem, jelölje meg azt a helyet, amelyet
- a fenti tárgyban -
tudatlanság okán, én nem találtam meg a település weblapján.

Köszönettel veszem fáradozását.


Erdélyi István
Utolsó szerkesztés: 2012 okt. 26 08:38 Írta: csikadam.
Téma zárolva.

Válasz: Arzénes vizet kapunk a vízvezetékből? 2012 okt. 26 01:22 #415

  • Rieblantal
  • Rieblantal profilkép
  • TÁVOL
  • Moderátor
  • Hozzászólások: 174
  • Köszönetek: 8
  • Karma: -61
Ön hablatyolásnak nevezi írásomat, melyben pontosan megjelöltem, hogy az igényelt nyilvános adat hol található. Nem baj. Ön bizonyára ennyit értett meg belőle.

Öntől nem fáj. Tudja: pocsoja, meg falú, meg tüzifa. Meg a harminc fő kb. egy ezrede Délegyháza lakosságának (segítek: majd egy százada) stb.

Bizonyára az a nagy-nagy olvasottság okozhatja ezeket az icinke-picinke hibákat.
Téma zárolva.

Válasz: Arzénes vizet kapunk a vízvezetékből? 2012 okt. 26 00:43 #414

  • csikadam
  • csikadam profilkép
Polgármester úr!

Ahogy ön próbál engem sértegetni,azért korábban már pontosan maga zárt volna ki bárkit, én erre csak azt tudom válaszolni, - Uram, hajrá...

Megjegyzem, ha Ön - velem ellentétben - csak annyit olvasott, amennyi polgármesterségének értéke, akkor kérem, iratkozzon vissza az Általános iskolába.

Stilisztikailag pedig?
Ha a Boross Adrienne nevű Választójának írt hablatyolást Ön megfelelőnek és állampolgárt megbecsülő válasznak minősíti, akkor korábbi javaslatomra csak feltette a koronát.

Erdélyi István
Utolsó szerkesztés: 2012 okt. 26 00:45 Írta: csikadam.
Téma zárolva.

Válasz: Arzénes vizet kapunk a vízvezetékből? 2012 okt. 25 23:51 #410

  • Rieblantal
  • Rieblantal profilkép
  • TÁVOL
  • Moderátor
  • Hozzászólások: 174
  • Köszönetek: 8
  • Karma: -61
Úgy látszik már nemcsak a pocsolyát tetszik pocsojának írni (újságírás óh), hanem olvasni is elfelejtett, merthogy válaszoltam a kérdésre, mégpedig igen hamar.
Téma zárolva.

Válasz: Arzénes vizet kapunk a vízvezetékből? 2012 okt. 25 23:23 #409

  • csikadam
  • csikadam profilkép
Az még rendben van, hogy nem válaszol... Dehogy van rendben. De én a maga helyében, polgármester úr, beülnék költség - térített benzinnel száguldó gépkocsimba és mennék, rohannék a Boros Adrienne nevű választómhoz, ha kell sajtótájékoztatót tartanék, hogy meggyőzzek mindenkit a lehetséges károsult és családjának jelenlétében, hogy pompás és tiszta a víz Délegyházán. Ja.. És az újszülöttnek vinnék az Önkormányzat által biztosított vezetői pótlékom terhére egy csokor virágot.

Erdélyi István
Téma zárolva.

Válasz: Arzénes vizet kapunk a vízvezetékből? 2012 okt. 25 10:53 #393

  • boamada
  • boamada profilkép
  • TÁVOL
  • Kezdő Fórumozó
  • Hozzászólások: 25
  • Köszönetek: 2
  • Karma: 4
Tisztelt Önkormányzat Jegyzője, Polgármestere!

Három napja tettem fel az alábbi kérdést:
" Most olvastam a hvg.hu-n, az arzénnel szennyezett vezetékes vízzel kapcsolatban, hogy Délegyháza, Dunavarsány szerepel a listában.
Nagyon megrémültem, én annak tudatában, hogy biztonságos, vezetékes vizet iszunk, adtam a gyerekeimnek, terhes lányomnak a csapvizet, továbbá egész nyáron azzal főztem.

Kérem, haladéktalan tájékoztatásukat arra vonatkozóan, hogy milyen mértékű az arzén szennyezés a vezetékes vízben? Milyen óvó szabályokat kellene betartanunk?
Egyáltalán miért nem tájékoztattak bennünket erről?
A szolgáltató miért nem tüntette fel a borsos áru víz -és szennyvíz számlán a figyelmeztetést, hogy ne adjuk a vizet gyerekeknek , terhes anyáknak?
Mit tesz az Önkormányzat a 201/2001. (X. 25.) Korm. rendelet
az ivóvíz minőségi követelményeiről és az ellenőrzés rendjéről előírásainak betartása érdekében?


Gyors válaszukat kérem!

tisztelettel

Egy nagyon aggódó anya és majdnem nagymama "

Választ eddig nem kaptam, de ismét Válaszukat kérem, ugyanis lányom és unokám ma vagy holnap hazamehetnek a kórházból.
Délegyházi lakosok, ismét felteszem a kérdést:

Szoptatós anya ihatja a csapvizet? Újszülött csecsemőnek tea , tápszer készíthető belőle?
Kérem a mérési eredményeket szíveskedjenek nyilvánosságra hozni, valamint tájékoztatni a nyilvánosságot arról, hogy az Önkormányzat mit tesz a határérték feletti arzén ügyében!


„201/2001. (X. 25.) Korm. rendelet
az ivóvíz minőségi követelményeiről és az ellenőrzés rendjéről
1. § (1) E rendelet hatálya - a (2)-(4) bekezdésben foglaltak kivételével - az emberi fogyasztásra szolgáló víz (a továbbiakban: ivóvíz) minőségi követelményeire és a vízminőség-ellenőrzés rendjére terjed ki.
(4) Ha a (3) bekezdésben foglaltak átmenetileg nem teljesíthetők és az ivóvíz fogyasztása az emberi egészséget károsíthatja, a vízellátó rendszer üzemeltetője haladéktalanul köteles erről az érintett lakosságot és az érintett települési önkormányzato(ka)t tájékoztatni.
10. §(4) Az üzemeltető az általa végzett, illetve végeztetett valamennyi fogyasztásra szánt ivóvízre vonatkozó vizsgálat eredményét negyedévenként elektronikus úton megküldi az illetékes hatóságnak. Ha a vizsgálatok során az 1. számú melléklet A) és B) részében meghatározott határértékeket meghaladó érték fordul elő vagy az 1. számú melléklet C), D), E) részében meghatározott jelző vízminőségi jellemzők (indikátor paraméterek) szennyezést jeleznek, illetve szennyezés veszélyével járó rendkívüli esemény fordul elő, a vízellátó rendszer üzemeltetője azonnal tájékoztatja az illetékes hatóságot annak érdekében, hogy az a 6. § (5) bekezdés szerinti intézkedést megtegye.
(6) Az üzemeltető a fogyasztókat és a helyi önkormányzato(ka)t, .... köteles haladéktalanul tájékoztatni a 3. §-ban meghatározott határértékek bármelyikének túllépéséről, illetve szennyezés veszélyével járó rendkívüli eseményről azon eseteket kivéve, ha az ÁNTSZ illetékes intézetének állásfoglalása szerint a határértékektől való eltérés elhanyagolható. A tájékoztatásnak ki kell terjednie a vízellátás korlátozásáról vagy betiltásáról, az átmeneti vízellátás módjáról és rendjéről, valamint a vízminőség-javításáról hozott intézkedésekre.
(8) Ha a (4) bekezdés szerint a víz ivásra, főzésre való felhasználását meg kell tiltani, az üzemeltető köteles az érintettek számára ivóvizet biztosítani
a) palackos (tasakos stb.) ellátás esetén legalább 3 liter/fő/nap,
b) egyéb (pl. tartálykocsis) ellátás esetében 5 liter/fő/nap mennyiségben, a lakóépülettől számított 300 m-en belül.

(4) A 6. számú mellékletben felsorolt településeken az arzén, bór, fluorid és nitrit 1. számú melléklet B) részében meghatározott határértékeit, valamint az ammónium 1. számú melléklet C) részében meghatározott határértékeit legfeljebb 2009. december 25-ig lehet alkalmazni.
6. számú melléklet a 201/2001. (X. 25.) Korm. rendelethez
A szolgáltatott ivóvíz vonatkozásában nyilvántartott minőségi kifogással érintett települések listája


Arzén (>0,01 mg/l)

Pest DÉLEGYHÁZA 2930 X
Pest DUNAVARSÁNY 6674 X

.
(9)41 A (8) bekezdés szerinti vízszolgáltatás költségét a települési önkormányzat viseli, amennyiben az (5) bekezdés szerinti intézkedésre nem az üzemeltető jogellenes magatartása következtében került sor.
(9a)42 A (9) bekezdésben foglaltaktól eltérően, amennyiben az arra kötelezett az átmeneti ivóvízellátásról - annak kiszállítással történő biztosításának kiváltása érdekében - átmeneti jelleggel telepített szűrőberendezéssel gondoskodik, az átmeneti ivóvízellátáshoz szükséges berendezések üzemeltetésének önköltségi áron számított kiadásait a víziközmű tulajdonosa viseli. A víziközmű tulajdonosa e kiadásait a fogyasztóra nem háríthatja át.”

Boross Adrienne
Utolsó szerkesztés: 2012 okt. 25 10:57 Írta: boamada. Indoklás: kiemelés
Téma zárolva.

Válasz: Arzénes vizet kapunk a vízvezetékből? 2012 okt. 22 00:08 #370

  • csikadam
  • csikadam profilkép
Tisztelt Boamada!

Köszönöm kérdését, csak azt tudom válaszolni,amit magam is hallottam a rendszeresen portámon megforduló csatornázási szakemberektől...

A csatornázásról?

Itt a Kéktó sétányon, konkrétabban az elején átlagosan kéthavonta önti el a kertem és a garázsom nagy részét a szennyvíz, minden, most nem részletezett tartalmával együtt...

A legutóbb párban itt járt vízóra ellenőrt Feleségem kérdőre vonta, hogy van erkölcsi alapjuk arra, hogy betegyék lábukat a portánkra ellenőrzési céllal, ha a víz ihatatlanul büdös, koszos, a bögre, amit elmosunk büdös benne a tea, a kávé... A ruha, amit kimosunk illatosítóval telített, hogy ne forduljon ki a belünk, ha egy frissen mosott pólóba akarunk bele bújni...

A korábban részletezett trutyi visszafolyik....

És akkor azon vitatkoznak, hatalmas és kicsi emberek azon vitatkoznak,hogy ki mennyivel kell, hogy beszálljon egy elmutyizott vállalkozás, elmutyizott csatorna rendszerébe, elmutyizott vízvezeték rendszerébe?

És most én törődjek azzal, hogy " rossz dőlés szögben " építették ki a csatorna hálózatot?

Hogy bár idejét múlta, mint mondták a hálózat, sok is benne már a lerakódás, de a lakosság s hibás, mert...

És ekkor már felment a pumpám, és fenn is van, mert holnap - a forradalom és szabadságharc elönapján - újra ki kell, hogy hívjam a vakondosokat, vagy görényeseket, hogy másfél hónap múlva, és aztán így tovább újra kihívhassam őket...

Ha külföldön vagyok, még elfogadom, bele is számítom kiadásainkba, hogy hogy mindig palackos vizet iszok...

De itthon már a mindkét, meglehetősen drágán vásárolt kávé - és teafőző gépemet, a több ( hat!) ezer forintos megjavítások után is az elektromos szerelő tanácsára desztillált vízzel kell, hogy feltöltsem és naponta három - négy palack buborékos és buborékmentes ásványvízzel telik meg a bevásárló kosarunk... Ez havonta százhúsz palack víz...

De a vízszámla mindig jön... És mi, tisztességes marhák, mindig fizetünk...

És pár hónappal ezelőtt egy férfi ügynöktől három órás bemutató után köszöntem el, mert körülbelül háromszáz ezer forintért kínált egy házi víztisztító berendezést...
Annak ellenére kénytelen voltam elköszönni tőle, hogy a bemutatott hulladék, amelyet kiszűrt a vízből, csak arra volt jó, hogy dühömet takarékra kényszerítsem és tűrőképességemet próbára tegyem...

És innen nem folytatom, kinek - kiknek a nyakára tekernék körbe - körbe vízcsövet...

Kinek - kiknek a száját tömném tele a a kapott és befizetett számlák tőszelvényeivel...

Vagy itatnám Délegyháza vizéből addig, amíg kap levegőt...

Tisztelettel:

Erdélyi István
Utolsó szerkesztés: 2012 okt. 22 00:18 Írta: csikadam.
Téma zárolva.

Arzénes vizet kapunk a vízvezetékből? 2012 okt. 21 21:13 #367

  • boamada
  • boamada profilkép
  • TÁVOL
  • Kezdő Fórumozó
  • Hozzászólások: 25
  • Köszönetek: 2
  • Karma: 4
Tisztelt Önkormányzat Jegyzője, Polgármestere!

Most olvastam a hvg.hu-n, az arzénnel szennyezett vezetékes vízzel kapcsolatban, hogy Délegyháza, Dunavarsány szerepel a listában.
Nagyon megrémültem, én annak tudatában, hogy biztonságos, vezetékes vizet iszunk, adtam a gyerekeimnek, terhes lányomnak a csapvizet, továbbá egész nyáron azzal főztem.

Kérem, haladéktalan tájékoztatásukat arra vonatkozóan, hogy milyen mértékű az arzén szennyezés a vezetékes vízben? Milyen óvó szabályokat kellene betartanunk?
Egyáltalán miért nem tájékoztattak bennünket erről?
A szolgáltató miért nem tüntette fel a borsos áru víz -és szennyvíz számlán a figyelmeztetést, hogy ne adjuk a vizet gyerekeknek , terhes anyáknak?
Mit tesz az Önkormányzat a 201/2001. (X. 25.) Korm. rendelet
az ivóvíz minőségi követelményeiről és az ellenőrzés rendjéről előírásainak betartása érdekében?


Gyors válaszukat kérem!

tisztelettel

Egy nagyon aggódó anya és majdnem nagymama
Téma zárolva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.491 másodperc

SJ Sticky Any Module

Széchenyi Terv Plusz logó

Keresés

Bejelentkezés

A regisztrációval Ön elfogadja a regisztrált felhasználókra vonatkozó szabályokat, melyet a Fórum oldal, Szabályzat fülre klikkelve olvashat el.

Közadattár

ISO 14001

Környezetvédelem

Délegyháza környezetvédelmi programja

Copyright © 2013. All Rights Reserved.