Akadálymentes változat

Délegyháza Község Önkormányzat ivóvízminőség-javító program

Alapkőletétel

Elhelyezték a "Délegyháza Község Ivóvízminőség Javítása" tárgyú projekt alapkövét
2012.12.15. 10:46:00

A délegyházi sporttelepnél rendezett sajtótájékoztatóval egybekötött alapkőletétellel egy több éves adminisztrációs folyamat zárult le 2012. december 14-én a „Délegyháza község ivóvízminőség javítása „ című, KEOP-1.3.0/09-11-2011 azonosító számú projekt kapcsán. A 228.492.000.- forint uniós és hazai támogatással megvalósuló fejlesztés alapkövét Dr. Riebl Antal Délegyháza polgármestere, Szilveszter Lajos Délegyháza alpolgármestere és a kivitelezést végző SADE Kft. képviselője helyezte el.

A délelőtti ünnepi eseményt a délután folyamán lakossági fórum követte, amelynek a keretében Pitlik László a SADE Kft. képviselője mutatta be a beruházást az érdeklődők számára, majd hosszasan és részletesen megválaszolta az érdeklődők kérdéseit.

A lakossági fórum keretében Dr. Riebl Antal, Délegyháza polgármestere is beszámolt a település életében rendkívül fontos beruházás több évre visszanyúló múltjáról, annak nehézségeiről és arról, hogy ennek hatására a településen milyen változásokra számíthat a lakosság az ivóvíz tekintetében. Mint a polgármester előadásából kiderült, a közelmúltban felújított 1-es számú kútból vett mintának a laboratóriumi elemzése során az európai határérték alatti eredményt kaptak.

A lakossági fórumon elhangzott, hogy a projekt kapcsán tervezett beruházásokat a kivitelezők időarányosan túlteljesítették, így terveknek megfelelően hamarosan a kezdetét veheti a rendszer tesztüzeme, amelynek a hivatalos befejezését követően kerülhet sor a beruházás átadására.

Vissza

www.delegyhaza.hu
www.ujszechenyiterv.gov.hu