Akadálymentes változat

Délegyháza Község Önkormányzat ivóvízminőség-javító program

Közlemények

Megkezdődött Délegyházán az ivóvíz program próbaüzeme
2013. március 10.

A terveknek megfelelően 2013. március 08-án megkezdte a SADE Kft. a Délegyházi Ivóvízminőség javító program keretében megvalósult beruházás próbaüzemét.

A próbaüzem időtartama legalább három hónapig fog tartani, ennek az időtartama a technológia megfelelő működésének a függvénye.

A beruházás befejezése a próbaüzem idejétől függően 2013. júliusa és októbere között várható.Folyamatos tesztüzemre kész a délegyházi ivóvíz rendszer
2013. május 15.

2013. április első hetében kezdődött meg a Délegyházi Ivóvízminőség Javító (KEOP-1.3.0/09-11-2011) projekt során elkészült közművek szakaszos próbaüzeme, amely a közreműködők kiváló munkája alapján rendkívüli esemény nélkül várhatóan 2013. májusban folyamatos tesztüzemre válthat.

A folyamatos tesztüzem jelentőségét úgy lehet köznyelven megfogalmazni, hogy az új rendszer az Európai Unió elvárásainak megfelelő ivóvizet fog a délegyházi vízhálózatba tölteni. Ezzel a hálózat tisztulása is elkezdődik, ami a tervekben szereplő folyamatos tesztüzem időszakával fejeződik be.

A folyamatos tesztüzem idején a DTV Zrt. munkatársainak a közreműködésében a hálózat öblítésére kerül sor, aminek a következtében a terveknek megfelelően az ősz folyamán a hivatalosan is befejeződhet a térségben elsőként az ivóvízminőség javítást szolgáló fejlesztés, ha a felügyelő hatóságok az összes engedélyt kiadják a folyamatos tesztüzem során mért méréseik alapján.

Vissza

www.delegyhaza.hu
www.ujszechenyiterv.gov.hu