Délegyháza

Önkormányzat

Megalakultak a járások

 

 Tisztelt Lakosság!
 
2013. január 1-jével kezdte meg működését a Szigetszentmiklósi Járási Hivatal a Pest Megyei Kormányhivatal szervezeti egységeként.
A járási hivatalhoz kerültek az okmányirodai feladatok, egyes szociális, kommunális igazgatási feladat- és hatáskörök, a szabálysértési ügyek, valamint a járási hivatal szakigazgatási szerveként működő járási gyámhivatalhoz kerültek egyes jegyzői gyámhatósági és a városi gyámhivatali ügyek.

Bővebben ...

Önkormányzatoknál a víziközművek

Az önkormányzatokhoz kerültek a víziközművek januártól. 2013-ra tizedére esik vissza a szolgáltatók száma, a vagyonértékelés pedig fontos feladata lesz az önkormányzatoknak, melyek nagy része még nem látja, hogy a víziközmű törvény milyen hatással lesz működésükre.

A teljes cikk elolvasásához katt a képre. (forrás: MTI)

Lakossági tájékoztató

A lakosság ivóvízzel való ellátása a legfontosabb közszolgáltatások egyike, amely nélkülözhetetlen emberi szükségletet és társadalmi-közegészségügyi igényt elégít ki. A lakosság egészséges ivóvízzel való ellátása az önkormányzatok kötelező feladata. 2012. december 25-től Önkormányzatunk az ivóvíz ellátást továbbra is biztosítja a lakosság számára, a következők szerint. Községünkben a jelenleg is folyamatban lévő ivóvízminőség javító munkálatok során, a legfrissebb vízminta eredmény 7 mikrogramm/liter arzén tartalmat mutatott. Ennek az értéknek köszönhetően csatlakozhatunk a rendszerhez. Az új rendszerhez legközelebb eső közkútból vételezett víz megfelel, a víz minőségéről szóló irányelv határértékeinek. A csatlakoztatott első számú közkút a Kossuth L. utca – Némedi u. (sportpálya) kereszteződésében található. A vezetékes vízellátás természetesen az átmeneti időszakban is biztosított, amely mosásra és tisztálkodásra is egyaránt alkalmas.

Tisztelettel:

Délegyháza Község Önkormányzata:

 

Mi működtetjük tovább iskolánkat

 

Képviselő-testületünk legutóbbi ülésén tárgyalta általános iskolánk működtetésével kapcsolatos napirendet.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2012. december 5-én kelt döntése alapján önkormányzatunknak havi 1.824 ezer forinttal kellene hozzájárulnia iskolánk működési költségeihez. (A hivatkozott levél teljes terjedelmében innen tölthető le.)

Ilyen előzmények után Képviselő-testületünk egyhangúan úgy döntött – az iskola vezetésének véleményével teljes összhangban -, hogy a jövőben is Délegyháza Község viseli teljes egészében a működtetéssel kapcsolatban felmerülő költségeket

SJ Sticky Any Module

Széchenyi Terv Plusz logó

Keresés

Bejelentkezés

A regisztrációval Ön elfogadja a regisztrált felhasználókra vonatkozó szabályokat, melyet a Fórum oldal, Szabályzat fülre klikkelve olvashat el.

Közadattár

ISO 14001

Környezetvédelem

Délegyháza környezetvédelmi programja

Copyright © 2013. All Rights Reserved.