Délegyháza

Önkormányzat

Megalakultak a járások

 

 Tisztelt Lakosság!
 
2013. január 1-jével kezdte meg működését a Szigetszentmiklósi Járási Hivatal a Pest Megyei Kormányhivatal szervezeti egységeként.
A járási hivatalhoz kerültek az okmányirodai feladatok, egyes szociális, kommunális igazgatási feladat- és hatáskörök, a szabálysértési ügyek, valamint a járási hivatal szakigazgatási szerveként működő járási gyámhivatalhoz kerültek egyes jegyzői gyámhatósági és a városi gyámhivatali ügyek.

Bővebben ...

Önkormányzatoknál a víziközművek

Az önkormányzatokhoz kerültek a víziközművek januártól. 2013-ra tizedére esik vissza a szolgáltatók száma, a vagyonértékelés pedig fontos feladata lesz az önkormányzatoknak, melyek nagy része még nem látja, hogy a víziközmű törvény milyen hatással lesz működésükre.

A teljes cikk elolvasásához katt a képre. (forrás: MTI)

Lakossági tájékoztató

A lakosság ivóvízzel való ellátása a legfontosabb közszolgáltatások egyike, amely nélkülözhetetlen emberi szükségletet és társadalmi-közegészségügyi igényt elégít ki. A lakosság egészséges ivóvízzel való ellátása az önkormányzatok kötelező feladata. 2012. december 25-től Önkormányzatunk az ivóvíz ellátást továbbra is biztosítja a lakosság számára, a következők szerint. Községünkben a jelenleg is folyamatban lévő ivóvízminőség javító munkálatok során, a legfrissebb vízminta eredmény 7 mikrogramm/liter arzén tartalmat mutatott. Ennek az értéknek köszönhetően csatlakozhatunk a rendszerhez. Az új rendszerhez legközelebb eső közkútból vételezett víz megfelel, a víz minőségéről szóló irányelv határértékeinek. A csatlakoztatott első számú közkút a Kossuth L. utca – Némedi u. (sportpálya) kereszteződésében található. A vezetékes vízellátás természetesen az átmeneti időszakban is biztosított, amely mosásra és tisztálkodásra is egyaránt alkalmas.

Tisztelettel:

Délegyháza Község Önkormányzata:

 

Mi működtetjük tovább iskolánkat

 

Képviselő-testületünk legutóbbi ülésén tárgyalta általános iskolánk működtetésével kapcsolatos napirendet.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2012. december 5-én kelt döntése alapján önkormányzatunknak havi 1.824 ezer forinttal kellene hozzájárulnia iskolánk működési költségeihez. (A hivatkozott levél teljes terjedelmében innen tölthető le.)

Ilyen előzmények után Képviselő-testületünk egyhangúan úgy döntött – az iskola vezetésének véleményével teljes összhangban -, hogy a jövőben is Délegyháza Község viseli teljes egészében a működtetéssel kapcsolatban felmerülő költségeket

Filmajánló - Drága besúgott barátaim

Csermalmi Sára címben szereplő alkotása két évtizedes lezáratlan problémát feszeget. Témája az ügynökök és a besúgottak sorsa.

Szól a mindmáig közöttünk élő árulókról, akik jelentettek barátról, ellenségről, szomszédról, alkalmi ismerősről, gyermekről és testvérről, szülőről és vadidegenről. Vajon hány és hány emberi életet tettek tönkre, hány és hány embert küldtek börtönbe ártatlanul, hány és hány könnycsepp csordult ki fájdalmasan az aljas besúgók miatt?!

Azokról az országmocska emberekről szól a film, akik immár báránybőrt húzva papolnak demokráciáról, nyilvánosságról, és szabadságról. Azokról szól, akik szennyes múltjukat feledve, elhallgatva, letagadva, most az erkölcsről prédikálnak, miközben lelkükben örökre geréb ernők maradnak.

Ne legyünk naívak, nehogy azt gondoljuk, hogy a spionok, megváltoztak!

Most is van kamerájuk, bratyiznak kocsmában, utcán, boltban és hivatalban. Gyűjtik rólunk az információkat. Vajon miben reménykednek?! Netán abban, hogy jön egy számukra kedvező rendszer, ahol piszkos munkájukkal ismét pénzt, jó pénzt kereshetnek. Jól jön az a nyugdíj mellé….

A filmet látva elgondolkodtam. Mikor öntünk már tiszta vizet a pohárba?! Mikor nevezzük nevén a hitványakat, mikor közösítjük ki véglegesen az emberiség e selejt példányait a jóravalók közül. Takarodjanak a tisztességesek köréből a szemforgató Júdások, most és mindörökre!

RÉSZLET A FILMBŐL

SJ Sticky Any Module

Széchenyi Terv Plusz logó

Keresés

Bejelentkezés

A regisztrációval Ön elfogadja a regisztrált felhasználókra vonatkozó szabályokat, melyet a Fórum oldal, Szabályzat fülre klikkelve olvashat el.

Közadattár

ISO 14001

Környezetvédelem

Délegyháza környezetvédelmi programja

Copyright © 2013. All Rights Reserved.