Délegyháza

Önkormányzat

Tájékoztatás

Tájékoztatás

Tájékoztatjuk a Tisztelt Ügyfeleket, hogy 2018. április 21-én (szombat)

a Délegyházi Polgármesteri Hivatal zárva tart.

Megértésüket előre is köszönjük!

 

Délegyházi Polgármesteri Hivatal

Óvodai Beiratkozás Tájékoztatás

HIRDETMÉNY

Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy a 2018/2019-es nevelési évre az

ÓVODÁS KORÚ GYERMEKEK

BEIRATKOZÁSA

a DÉLEGYHÁZI NAPSUGÁR ÓVODÁBA

a következő időpontokban történik:

2018. május 7-8-9-én (hétfő – kedd - szerda) 8.00 – 17.00 óráig

Pót-beiratkozás: 2018. május 14-én (hétfő) 8.00 – 17.00 óráig

 

Ezeken a napokon kell beíratni azokat a gyermekeket, akik 2018. augusztus 31-ig betöltik legalább a 3. életévüket, és óvodai jogviszonnyal még nem rendelkeznek.

Az a szülő vagy törvényes képviselő, aki a szülői felügyelete vagy gyámsága alatt álló óvodai nevelésben való részvételre kötelezett gyermekét kellő időben az óvodába nem íratja be, a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 247.§ a.) pontja alapján szabálysértést követ el.

Az óvodai nevelésben való részvételre kötelezett gyermek szülője, amennyiben gyermeke az óvodakötelezettségét külföldön teljesíti, köteles arról a beiratkozás idejének utolsó határnapját követő tizenöt napon belül írásban értesíteni a gyermek lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye szerint illetékes jegyzőt.

Integráltan nevelhető sajátos nevelési igényű gyermekeket fogadaz óvoda az Alapító Okiratnak megfelelően, ez esetben kérjük a szülőket, hogy a beíratásra a szakértői véleményt is szíveskedjenek magukkal hozni.

Kérjük, a Tisztelt Szülőket, hogy az év közbeni felvételi igényeket (azokra a gyermekekre vonatkozik, akik 2018. augusztus 31. után töltik be a 3. életévüket, vagyis előfelvételis jelentkezők) is a fenti időpontban szíveskedjenek jelezni az óvodában.

A Délegyházi Napsugár Óvoda felvételi körzete:Délegyháza Község teljes közigazgatási területe

A beíratáskor be kell mutatni

  • a gyermek nevére kiállított személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolványt (lakcímkártyát),
  • a szülő személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolványát (személyi igazolványt és lakcímkártyát),
  • nem magyar állampolgár kiskorú óvodai beíratásánál a szülőnek igazolnia kell azt is, hogy milyen jogcímen tartózkodik a gyermek Magyarország területén.

Kérjük a szülőket, hogy a fentieken túl a beíratásra hozzák magukkal:

·         a gyermek születési anyakönyvi kivonatát,

·         a gyermek TAJ-kártyáját,

·         a gyermek oltási könyvét.

 

Az óvodai felvétel tárgyában hozott döntés közlésének határnapja legkésőbb a beiratkozásra kiírt utolsó határnapot követő huszonegyedik munkanap.

Az óvodavezető írásbeli döntése ellen a szülői felügyeleti jogot gyakorló szülő a közléstől – ennek hiányában a tudomására jutástól - számított tizenöt napon belül illetékmentes jogorvoslati kérelmet nyújthat be a fenntartóhoz (önkormányzati fenntartású óvodák esetében a jegyzőhöz) címezve az óvoda vezetőjénél. A fenntartó jár el, és hoz másodfokú döntést.

Menetrend egyeztetés

KTI KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI INTÉZET NONPROFIT KFT.

SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI KÖZSZOLGÁLTATÁSI IGAZGATÓSÁG

KÖZPONTI KÖZLEKEDÉSSZERVEZŐ IRODA TÁJÉKOZTATÓJA

 

 

„Az országos, elővárosi és regionális személyszállítási közszolgáltatások megrendelője a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, melynek felhatalmazása alapján a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Személyszállítási Közszolgáltatási Igazgatósága végzi a közforgalmú közösségi közlekedés szervezését, társadalmi egyeztetését. 

A 2018/2019-es menetrendi évre vonatkozó menetrendek szakmai előkészítését és önkormányzati egyeztetését egységes eljárási rend keretein belül 2018. április hónaptól országosan megkezdik.

A menetrendi egyeztetés törvényi kötelezettségen felüli célja az önkormányzatok tájékoztatása a tervezett menetrendi változásokról, a menetrend módosítását igénylő javaslatok, észrevételek összegyűjtése a közösségi közlekedés színvonalának javítása érdekében. A menetrendi egyeztetésen elhangzó önkormányzati igényeket a KTI Személyszállítási Közszolgáltatási Igazgatóság a szolgáltató társaságokkal közösen megvizsgálja, és javaslatot dolgoznak ki a menetrendi irányelvekben meghatározott elvárások figyelembe vételével a hivatásforgalmat kiszolgáló valós utazási igények lehetőség szerinti teljesítésére.

Az egyeztetések lebonyolításában egy új módszertant kívánnak bevezetni, melynek során a közlekedési kapcsolataikban összefüggő térségekben összevont egyeztetések megtartására törekszenek. Természetesen az új rendszerben kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy továbbra is minden települési önkormányzat számára biztosítsák az egyeztetési folyamatban való részvétel lehetőségét.”

 

Délegyháza Község Önkormányzata a lakosság tényleges igényeit szeretné képviselni a az említett egyeztetésen, ezért kérjük, hogy javaslataikat 2018. április 16. 16:00-ig juttassák el az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

 

                                                                              Tisztelettel:

Délegyháza Község Önkormányzata

 

Keresés

Bejelentkezés

A regisztrációval Ön elfogadja a regisztrált felhasználókra vonatkozó szabályokat, melyet a Fórum oldal, Szabályzat fülre klikkelve olvashat el.

Környezetvédelem

Copyright © 2013. All Rights Reserved.